carane proses sintering ing metalurgi bubuk

Halo, kanca-kanca! Kita profesionalmanufaktur bagean logam bubuk ing China.Kita duwe akehsintering metalurgi bubuk saka komponen.Sabanjure aku bakal pitutur marang kowe carane proses sintering ing metalurgi bubuk!

 Proses sintering ing metalurgi bubukngalami sawetara owah-owahan fisik lan kimia, kayata banyu utawa penguapan organik utawa volatilization, gas adsorption purging, eliminasi kaku, abang partikel lumahing oksida bubuk, migrasi materi intergranular, recrystallization lan wutah gandum, saéngga nggawe antarmuka kristal antarane partikel mundhak , pori nyilikake utawa malah ilang.Nalika fase cair katon, pembubaran lan udan fase padhet uga bakal kedadeyan.Proses kasebut ora duwe wates sing jelas, nanging tumpang tindih lan pengaruhe.Saliyane sintering liyane ing metalurgi, reaksi kabeh produk sing digawe saka metalurgi bubuk rumit.Ing taun 1942, Jerman GF Schutig nggunakake cara riset fisik lan kimia kanggo ngukur pengaruh suhu sintering ing gaya elektromotif, kelarutan, Kapadhetan, mikrostruktur, sifat mekanik awak sing disinter, lan nemokake yen sintering minangka proses sing rumit banget.Ing taun 1949, GCKuczynski saka Amerika Serikat nyinaoni sintering bal logam lan piring logam lan percaya yen migrasi materi sajrone sintering utamane ditindakake kanthi difusi.Pakaryane nyurung studi teori sintering menyang tahap anyar.Akeh karya riset sakteruse wis fokus ing mekanisme migrasi materi sak sintering.

Umume dipercaya ana limang mekanisme migrasi materi sajrone sintering: aliran kental utawa plastik, penguapan lan kondensasi, difusi volume, difusi wates butir, lan difusi permukaan.Nalika rong partikel bola ing kontak disinter, wutah radius gulu kontak X bisa uga ana hubungane karo wektu sintering t kaya ing ngisor iki:

Proses sintering Sintering kudu ditindakake ing tungku sintering kanthi atmosfer protèktif kanggo nyegah oksidasi awak sing disinter utawa reaksi kimia sing saleh.Ana macem-macem jinis tungku sintering, sing bisa digunakake minangka sumber panas kayata gas alam, gas, lenga lan listrik.Tungku pemanasan listrik ekonomi lan trep, gampang diatur lan dikontrol.Atmosfer protèktif sing umum digunakake yaiku vakum, argon, helium, nitrogen, karbon dioksida lan gas inert liyane lan hidrogen, dekomposisi amonia, karbon monoksida, konversi gas alam lan gas ngurangi liyane.

Kanggo luwih nambah kinerja produk sintered lan ukuran lan akurasi wangun, asring perlu kanggo nindakake mbentuk, finishing, repressing, kecemplung lenga, Processing mechanical, perawatan panas lan pangolahan sakteruse liyane.

Aliran proses ngecor injeksi

 

proses sintering ing metalurgi bubuk


Wektu kirim: Jul-29-2022